
Embers glow in the dance of the ancient art, flames leap high as the grilling rites start.
aan de Langendijk ligt een restaurant waar kunst en keuken synoniem zijn. Vonken vliegen door de keuken en vormen het hart van ons menu. Hier wordt écht vlees bereid met BEHULP VAN vuursteen en vlammen.
We vieren wat de natuur ons TE BIEDEN HEEFT en vertellen het verhaal van kwaliteit, smaak en ambacht. We schrijven recepten met vlammende pennen, schenken dranken van vroeger en nu.
We grillen, blazen houtskool tot een rode gloed en dienen gerechten op die warm, warmer, heetst UW tafel bereiken. Verheug U op vlees zacht als boter, met de chef’s liefde voor premium vlees. Stroop DE mouwen op. Pak UW vork en mes VAST. Dit is hoe UW avond begint.
Welkom bij the Flint.

chef’s menu
Beleef een onvergetelijke avond met een smaakvol verrassingsdiner!
Per persoon te bestellen:
3-gangen verrassingsmenu 55
4-gangen verrassingsmenu 62
per tafel te bestellen:
5-gangen verrassingsmenu 70
5-gangen verrassingsmenu 95
Maak het chef’s menu helemaal compleet met een bijpassend wijnarrangement:
3-gangen 18
4-gangen 24
5-gangen 30
ONZE MENUKAART
Onze menukaart biedt een premium culinaire ervaring: wij werken uitsluitend met vlees van hoogwaardige kwaliteit, bereid op een Mibrasa. Deze gesloten houtskoolgrill haalt de smaken van onze gerechten in meerdere lagen naar boven.
In elke hap van ons fijne vlees van lokale herkomst proef je liefde voor de natuur en onze pure, aandachtige bereidingswijze.
VOORGERECHTEN TO SHARE
Pinsa 6,5
met sambalkruidenboter en olijfolie
ZEEUWSE OESTERS NO. 3 4,25
VANAF 3 STUKS 4,- PER STUK - met frambozen vinaigrette en sjalot
wijntip: een glas V8 prosecco gaat
fantastisch samen met oesters! 7,5
PATA NEGRA 14,5
50 gram
PATA NEGRA 22,5
80 gram
charcuterie 24,5
pata negra, coppa di parma, pancetta, gerookte ribeye, olijven, cipolline allaceto, balsamico, zongedroogde tomaten, toast, pinsa met kruidenboter
voorgerechten
Dry-aged gerookte ribeye 18,5
carpaccio
gefrituurde tuinbonen, truffelolie, mesclun, Parmezaanchips
flaming spicy gamba’s 19,5
ratatouille, chorizo, limoen, bieslook panne carasau
gerookte zalm 18,5
norikrokant, wakame, geroosterde little gem, yuzu-sesamdressing, radijs, furikaki, koraaltuille
tataki van diamanthaas 19,5
wakame, geroosterde pinda’s, sesamdressing, furikaki, rucola
Burrata 17,5
witte asperge, bieslook crème, geroosterde groene asperge, krokante quinoa, gepofte tomaat (vega)
soep
Tom kha kai 9
rode peper, kokosmelk, kip, citroengras
meat the flint
bavette, entrecote natuurvlees & pork steak
afgelakt met appel, tomaat en knoflook.
chimichurri, pepersaus, roquefortsaus
VANAF 2 PERSONEN 43,5 P.P.
Dry-aged
Dry-aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund-, lams- en kalfsvlees.
Bij dit proces wordt het vlees gemiddeld 21 dagen gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. De natuurlijke enzymen zorgen ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. Daarnaast wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 20 procent gewichtsverlies.
Dit zorgt voor een intensere smaak.
KOM EEN KIJKJE NEMEN IN ONZE DRY-AGED KAST!
tomahawk red&white 9,5
circa 1000 gr - per 100 gr
ENTRECOTE NATUURVLEES 13
circa 350 tot 500 gr - per 100 gr
CÔTE DE BOEUF 9,5
SIMMENTALER
circa 800 tot 1000 gr - per 100 gr
club steak red & white 11
circa 550 tot 700 gr - per 100 gr
Allen geserveerd met cowboy boter
onze dry-aged gerechten variëren in gewicht, onze medewerkers
vertellen u graag de mogelijkheden
wijntip:
bij het mooiste vlees, een mooi glas
septima obra reserva malbec 7,5
of
louisvale dominique 7,5
OSSENHAAS TOURNEDOS 34,5
ZUID-AMERIKA 175 gr
RIBEYE SIMMENTALER 250 gr 36,5
BAVETTE O'SULLIVAN IE 250 gr 29
flint rump steak 25
black angus 175 gr
jack daniels steak 27,5
black angus 175 gr
flaming beef tenderloin 175 GR 27,5
porc steak 350 GR 28
appelmarinade, TOMAtensalsa EN KNOFLOOK
SMOKEY BBQ BURGER BLACK ANGUS 24
chipotle saus
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met wisselende groenten, aardappelgarnituur en
VIS
TOMPOUCE VAN ZALM 26,5
geroosterde venkelpesto, tomatensalsa, pernod, dragon, pompoenpitten, groene asperges
KABELJAUW 27,5
churry panko, limoen, citroengras, kokosschuim, dilleolie
pasta’s
TAGLIATELLE GEMARINEERDE 24,5
OSSENHAAS
truffelsaus, parmezaanse Crumble, rucola, geroosterde groenten
wijntip:
als smakelijke aanvulling bij de pasta’s adviseren wij een glas septima obra chardonnay reserve 7,5
vega
ravioli tartufo 22,5
truffelsaus, geroosterde groenten, parmezaanse crumble, rucola
koreaanse zoete gember- tofu 22,5 (VEGAN)
peer, gekruide rijst, munt, basilicum, courgette, tomaat, koriander, kokos, sesam
bijgerechten
TRUFFELFRIET 9
Truffelmayonaise, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaas, bosui
VERSE FRIET 5,5
met truffelmayonaise
desserts
TARTE TATIN 10,5
uit de Mibrasa, appel, sojasaus, gezouten karamelijs
pornstar martini panna cotta 10,5
italiaans schuim, passievrucht
lekkernijtje (banketaria) 10,5
noten, gedroogde vruchten, chocolade, kokos, vanille-ijs
Geroosterde ananas 10,5
kokoscrème, chocolade, kokosijs
COPPA SARONNO 9,5
twee bollen vanille-ijs, chocolade, amaretto, gezouten karamel
KAASPLANK 12,5
vier wisselende kazen, geroosterde noten, gemarineerde vijgen
een bijbehorend glas port 6,5
of dessertwijn
dessertwijnen en port
Kopke 10 years old 9,5
tawny port
Kopke 10 years old 11,5
white port
Moscatel de Sétubal - 7,5
J.M. de foseca
Barbadillo Pedro Ximenez 9
Sherry
MUSCAT DE RIVESALTES - CHATEAU ROMBEAU ( WIT) 7,5
GRENAT DE RIVESALTES – CHATEAU ROMBEAU (ROOD) 7,5
Wat heeft the flint u nog meer bieden?
kijk snel verder!
handig om te weten
Parkeergelegenheid
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de Groenmarkt. parkeergelegenheid IS ER OOK bij parkeerterrein Buiten de Waterpoort, Paardenwater & Parkeergarage Kweeklust.
Toegankelijkheid
Toiletten zijn niet rolstoel toegankelijk.
groepsreservering
Bij groepen vanaf 9 personen hanteren wij een vast 3-gangenmenu. neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.