Screenshot 2024-03-13 at 08.49.32.png

Embers glow in the dance of the ancient art, flames leap high as the grilling rites start. 

Interieur van een stijlvol restaurant met houten vloeren, leren bankjes, gedekte tafels en een grote muurschildering van een stier.
Buitenkant van een restaurant genaamd "The Flint" met witte gevel, grote ramen, bloembakken en fietsen op de achtergrond in een Nederlandse straat.
Brandend houtvuur in een open haard met vlammen en smeulende stukken houtskool.

aan de Langendijk ligt een restaurant waar kunst en keuken synoniem zijn. Vonken vliegen door de keuken en vormen het hart van ons menu. Hier wordt écht vlees bereid met BEHULP VAN vuursteen en vlammen

We vieren wat de natuur ons TE BIEDEN HEEFT en vertellen het verhaal van kwaliteit, smaak en ambacht. We schrijven recepten met vlammende pennen, schenken dranken van vroeger en nu.

We grillen, blazen houtskool tot een rode gloed en dienen gerechten op die warm, warmer, heetst UW tafel bereiken. Verheug U op vlees zacht als boter, met de chef’s liefde voor premium vlees. Stroop DE mouwen op. Pak UW vork en mes VAST. Dit is hoe UW avond begint.

Welkom bij the Flint. 

Minimalistisch logo met gestileerde, symmetrische hoornvormen op witte achtergrond.

ONZE MENUKAART

Onze menukaart biedt een premium culinaire ervaring: wij werken uitsluitend met vlees van hoogwaardige kwaliteit, bereid op een Mibrasa. Deze gesloten houtskoolgrill haalt de smaken van onze gerechten in meerdere lagen naar boven.

In elke hap van ons fijne vlees van lokale herkomst proef je liefde voor de natuur en onze pure, aandachtige bereidingswijze. 

VOORGERECHTEN TO SHARE

Pinsa 6,5

met sambalkruidenboter en olijfolie

ZEEUWSE OESTERS NO. 3 4

VANAF 3 STUKS 4,- PER STUK - met frambozenvinaigrette en sjalot

wijntip: een glas cava parxet gaat
fantastisch samen met oesters!
8,5

PATA NEGRA 14,5

50 gram

PATA NEGRA 22,5

80 gram

charcuterie 24,5

Pancetta, gerookte ribeye, bresaola,
Pata negra, olijven, cipolline allaceto balsamico, zongedroogde tomaten,
toast, pinsa

Verse oesters geserveerd op ijs met citroenschijfjes, eetbare bloemen en een saus in een kopje met lepel.

voorgerechten

Dry-aged gerookte ribeye 17,5
carpaccio

gefrituurde tuinbonen, truffelolie, mesclun, Parmezaanchips

flaming spicy gamba’s 18,5

ratatouille, chorizo, limoen, bieslook panne carasau

Makreelfilet 17,5

antiboise van tomaat en olijven, gefrituurde kappertjes, gekonfijte knoflookolie

Rundertartaar The Flint 18,5

pane carasau, sjalot, kappertjes, truffel, eigeel

Burrata 16,5

witte asperge, bieslook crème, geroosterde groene asperge, krokante quinoa, gepofte tomaat (vega)

Een restauranttafel met een bord carpaccio, bestek, wijnglazen met witte wijn, een kleine lamp en decoratieve attributen.

soep

geroosterde pomodorisoep 8,5

chorizo, gepofte paprika, basilicum, gegrilde knoflookilie

zonder chorizo ook als vegan te bestellen

Een zwarte theepot giet vloeistof in een kom met soep en brood, geserveerd op een tafel in een eetgelegenheid.

meat the flint

bavette, entrecote natuurvlees & pork steak

afgelakt met appel, tomaat en knoflook.
chimichurri, pepersaus, roquefortsaus, siezoensgroenten, aardappelgarnituur

VANAF 2 PERSONEN 42,5 P.P.

Gesneden gegrild vlees op houten plank met garnering, versierd met groenten en kruiden, en een kleine brander met vlam aan de zijkant.

Dry-aged

Dry-aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund-, lams- en kalfsvlees.

Bij dit proces wordt het vlees gemiddeld 21 dagen gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. De natuurlijke enzymen zorgen ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. Daarnaast wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 20 procent gewichtsverlies.
Dit zorgt voor een intensere smaak.

KOM EEN KIJKJE NEMEN IN ONZE DRY-AGED KAST!

Stuk runderentrecote, natuurvlees, in een koeler met etiketten. Beschrijving 'Dry aged natuurvlees runderentrecote' aan het vlees bevestigd.

tomahawk red&white 9,5

circa 1000 gr - per 100 gr

ENTRECOTE NATUURVLEES 12

circa 350 tot 500 gr - per 100 gr

CÔTE DE BOEUF 9,5
SIMMENTALER

circa 800 tot 1000 gr - per 100 gr

onze dry-aged gerechten variëren in gewicht, onze medewerkers
vertellen u graag de mogelijkheden

wijntip:

bij het mooiste vlees, een mooi glas
septima obra reserva malbec 7
of
19 crimes cabernet sauvignon 6,75

Wijnfles en glas rode wijn op een houten bar met een achtergrond van glazen en tapkranen in een café of restaurant.

OSSENHAAS TOURNEDOS 33
ZUID-AMERIKA
200 gr

RIBEYE SIMMENTALER 250 gr 32

BAVETTE O'SULLIVAN IE 250 gr 28

flint rump steak 24
black angus
175 gr

jack daniels steak 26
black angus
175 gr

flaming beef tenderloin 175 GR 26

porc steak 350 GR 27
AFGELAKT MET APPEL, TOMAAT EN KNOFLOOK

SMOKEY BBQ BURGER BLACK ANGUS 23
chipotle saus, zongedroogde tomaat
parmezaanse kaas, rode ui, mesclun

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroenten en aardappelgarnituur

Bord met gegrilde biefstuk, groenten, verse kruiden en een eetbare bloem als garnering.

VIS

franse visstoof 25

mosselen, kabeljauw, zalm, gamba’s, knoflooktoast, wisselende groenten, aardappelgarnituur

snoekbaarsfilet 25

ratatouille, watermunt, kappertjes, antiboise, limoen, aardappelgarnituur

Gerecht met gebakken zalmfilet, gegarneerd met krokante stukjes bacon en eetbare bloemen, geserveerd met verse salade, aardappelen en paddenstoelen.

pasta’s

TAGLIATELLE GEMARINEERDE 21,5
OSSENHAAS

truffelsaus, parmezaanse Crumble, rucola, geroosterde groenten


wijntip:

als smakelijke aanvulling bij de pasta’s adviseren wij een glas bertarose 7

Een bord met een gerecht bestaande uit pasta, rucola, gegrilde groenten zoals asperges, aubergine en paprika, vlees, gedroogde tomaten en eetbare bloemen. Er staat bestek en glaswerk op de achtergrond.

vega

ravioli tartufo 20,5

truffelsaus, geroosterde groenten, parmezaanse crumble, rucola

koreaanse zoete gember- tofu 21,5 (VEGAN)

peer, gekruide rijst, munt, basilicum, courgette, tomaat, koriander, kokos, sesam

Gerecht met rijst en groenten in een oranje saus, gegarneerd met kruiden, eetbare bloemen en krokante stukjes.

bijgerechten

TRUFFELFRIET 9

Truffelmayonaise, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaas, bosui

VERSE FRIET 5,5

met truffelmayonaise

Schaal met friet bedekt met kaas, saus, gebakken uitjes en groene kruiden op een houten tafel.

desserts

TARTE TATIN 10,5

uit de Mibrasa, appel, sojasaus, gezouten karamelijs

lekkernijtje (banketaria) 10,5

noten, gedroogde vruchten, chocolade, kokos, vanille-ijs

chocolade panna cotta 10,5

krokant van pistache, frangelico-crème, vanille-ijs

COPPA SARONNO 9,5

twee bollen vanille-ijs, chocolade, amaretto, gezouten karamel

KAASPLANK 12,5

vier wisselende kazen, geroosterde noten, gemarineerde vijgen

Wij kunnen hierbij een heerlijke port serveren.

Dessert met aardbeien en karamel op een bord.

dessertwijnen en port

Kopke 10 years old 9,5
tawny port

Kopke 10 years old 11,5
white port

Moscatel de Sétubal - 7,5
J.M. de foseca

Barbadillo Pedro Ximenez 9
Sherry

Elysium Black Muscat - 10,5
Quady Winery

Essencia Orange Muscat - 10
Quady Winery

Fles Kopke 10 jaar oude witte port op houten plank met kaas, crackers en olijven.

Wat heeft the flint u nog meer bieden?

kijk snel verder!

Groepsfoto van restaurantpersoneel in een eetzaal met een bord "LET'S MEAT HERE!" op de achtergrond.

handig om te weten

Parkeergelegenheid
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de Groenmarkt. parkeergelegenheid IS ER OOK bij parkeerterrein Buiten de Waterpoort, Paardenwater & Parkeergarage Kweeklust.

Toegankelijkheid
Toiletten zijn niet rolstoel toegankelijk.

groepsreservering
Bij groepen vanaf 9 personen hanteren wij een vast 3-gangenmenu. neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.